Feelmax story

När jag gick på sandstranden i maaninka, Finland, så kände jag sanden och stenarna i fotbottnet. det var då som familjen Pulkka fick iden att utveckla produkter som gör det möjligt att gå på ett naturligt sätt och att ha samma känsla.

Dom märkte att hemligheten till en bra hälsa kommer med friska fötter.

Feelmax grundades år 1993, och målsättningen var ( och är fortfarande ) ett erbjuda olika produkter för som främjar bekvämligheten och hälsan i fötterna. De första produkterna var tåstrumporna. År 2005 fick vi en förfrågan av en framgångsrik Snowboard åkare som ville ha skor som skulle ge känslan av barfotagående. Han behövde sådana för att träna och utveckla balansen. Iden från fotspåren i sanden på Maaninka stranden vaknade pånytt till liv.

feelmax_hiekka

De första Feelmax barfotaskorna tillverkades år 2006. Dom hade revolutionerande, bara 1 mm tjockt med Kevlar förstärkt botten. Också om användarna var nöjda, så var ägarna i skobutikerna lite motvilliga att ta skorna till sitt produktsortiment. Dom hade redan en lång tid blivit vana vid en helt annan filosofi där skorna skulle ha tjocka botten, med mjuka hälar, formade sulor, med sidostöd mm. Och det fanns inget annat heller.

Lyckligtvis så har konsumenterna fått sin röst hörd. Ett flertal undersökningar och studier som olika Universitet har utfört, visar att nyttan med stötabsorberande hälar inte kan vetenskapligt bevisas. Men undersökningar visar helt klart att människan har en naturligt “inbyggd” stötdämpning i kroppen ( vi kallar den för NIS = Natural Impact System ). Christoffer Mc Dougall som är idrottsredaktör i USA, publicerade år 2009 en bestseller “Born to Run” ( Skapt för att springa ). Boken har fått miljoner människor runtom världen att upptäcka vad som är naturligt för människan: vi föds utan skor, och för 4 miljoner år sedan rörde sig människan barfota eller med läderpåsar runt fötterna som skydd. Bara för några hundra år sedan skapades skorna och med skorna kom fotproblemen. Nu kan man säga att vi har möjligheten att återgå till rötterna, och vi kan alla märka och upptäcka hur fin fotens mekanism fungerar naturligt.

Ett naturligt sätt att röra sig på har kommit tillbaka!

Feelmax har ett flertal patenter och patentansökningar, och skorna har fått flera erkända prisbelöningar.
Skorna har hela tiden utvecklats och förbättringar och nya innovationer finns med idagens tillverkning av Feelmax. Men den ursprungliga iden fungerar fortfarande idag!

År 2011 fick Feelmax nya investerare med i bolaget. Avsikten är att utöka försäljningen internationelt. Feelmax säljs i ett flertal Europeiska länder idag bl a Sverige, Danmark, Holland, Tyskland, Italien, Spanien, Belgien m. fl.