Hyödyt

Jalkavaivat ovat lisääntyneet, vaikka urheilukenkien valmistajat ovat kehittäneet monia “HiTech” innovaatioita. Asiantuntijoiden mukaan kenkäteollisuus menee väärään suuntaan – pois siitä, mikä on ihmisille luonnollista: paljasjalkaisuus.

Lasten kengissä tilanne on vielä pahempi: lähes kaikki valmistajat tekevät kenkiä, jotka ovat vain pienennettyjä versioita aikuisten kengistä. Pohja on erittäin jäykkä, ja kantakorotus saattaa olla jopa 2 cm paksu (2 cm kantakorotus lapsen kengässä vastaisi 5 cm kantakorotusta aikuisen kengässä. Käytännössä lapsi käyttää siis korkokenkiä jatkuvasti). Tämä on epäluonnollista ja haitaksi kasvavalle jalalle.

Feelmax valmistaa tuotteita, jotka mahdollistavat jalan toiminnan kuten se on evoluution puolesta kehittynyt: luonnonmukainen askellus vähentää erilaisia kipuja ja rasitusvammoja. Lisäksi kengät ovat äärimäisen mukavat. Feelmax saa jalkasi voimaan paremmin!

Vastasyntyneen vauvan jalan luut ovat vain osittain kehittyneet. Suunnilleen 14 ikävuoteen asti monet luut kasvavat yhteen muodostaakseen 26 aikuisen jalassa olevaa luuta. Luut kasvavat vielä noin 18 vuoteen asti, ja monet jalkojen terveyteen liittyvät ongelmat johtuvatkin lapsena käytetyistä vääränlaisista kengistä.
Lähes kaikki ihmiset kärsivät elämänsä jossain vaiheessa jalkakivuista tai vaivoista. Synnyimme ilman kenkiä, ja meidän pitäisi liikkua mahdollisimman paljon ilman kenkiä.

70% aivojen vastaanottamasta liikeinformaatiosta tulee jalkapohjissa sijaitsevista 200 000 hermopäätteistä. Mitä paremmin aistimme ja tunnemme alustan, sitä parempi kontrolli meillä on liikkeestämme. Paljain jaloin saamme parhaiten palautetta luonnolliselta mekanismiltamme, ja näin tasapainomme on paras mahdollinen. Kun tämä nerokas järjestelmä eristetään vaimennetuilla ja tuetuilla kengillä, aivomme eivät luonnollisesti saa oikeaa palautetta, eivätkä pysty lähettämään oikeita signaaleja.

4 miljoonan vuoden ajan ihminen on kulkenut paljain jaloin, ja jalka on kehittynyt sen mukaan. Jalkaa suojattiin viiltohaavoilta ja kylmyydeltä nahkapusseilla. Nykyisen kaltaiset kengät ovat olleet käytössä vain muutamia satoja vuosia.

feelmax_jalat

Juoksukengät muuttuivat radikaalisti 70-luvulla, ja tehtyjen tutkimusten mukaan niistä on ihmisille enemmän haittaa kuin hyötyä. Muutamia erityistapauksia lukuunottamatta ei ole näyttöä siitä, että nämä HiTech-kengät todellakin parantaisivat juoksuamme tai kävelyämme.

Korko, iskunvaimennus ja kenkien pakottama varpaiden ylöspäin käyristyminen muuttavat juoksutyylin aivan erilaiseksi kuin luontoäiti on sen kehittänyt miljoonien vuosien aikana. Juoksuun liittyvät vammat ovat lisääntyneet, vaikka “tieteellisesti” kehitettyjen kenkien pitäisi vähentää niitä. Mutta kenkäteollisuuden jättiläisille paljasjalkaisuus ei ole niin helposti markkinoitavissa ja myytävissä, kuin “korkea teknologia”.
Jalkamme on täydellisesti kehittynyt toimimaan ilman kenkiä. Tarvitsemme suojaa vain viiltoja, pistoja ja äärimmäisiä lämpötiloja vastaan.

Moni selkä-, nivel- ja jännevamma on aiheutunut vääränlaisista kengistä. Nykyiset mallit muuttavat asentoamme liikkuessamme, aiheuttaen suurempia iskuja niveliimme, epäluonnollisen asennon ja pitkällä aikavälillä vammoja.

Sosiaalisista tai ilmastollisista syistä emme voi kokonaan siirtyä paljasjalkakävelyyn. Siksi Feelmaxit kehitettiin.

Feelmaxit ovat kenkinä äärimmäisen minimaaliset: ne mahdollistavat jalan luonnollisen liikkeen ja hyvän tuntuman alustaan. Kengät suojaavat iskuilta ja viilloilta, sekä kylmältä ja kuumalta, ja estävät tiettyjen loiseläinten ihokontaktin.

Kenkä on erikoisleveä varpaiden kohdalta, näin varpaat voivat liikkeessä levitä ulospäin luonnollisella tavalla. Ulkopohja on yksi markkinoiden ohuimmista, mistä johtuen tuntuma on kuin olisi paljain jaloin. Pohjan ansiosta koko kenkä on todella kevyt ja joustava.

FEELMAX VARVASSUKAT täydentävät paljasjalka-konseptiamme, ne eivät normaalisukan tapaan rajoita varpaiden leviämistä ulospäin, ja ne vähentävät myös hikoilua sekä rakkojen syntymistä.