Tietoa yrityksestä

Kävellessään paljain jaloin Maaninkajärven hiekkarannalla, tuntien hiekan ja pienet kivet jalkapohjissa, Pulkan perhe sai idean: kehittää tuotteita, jotka mahdollistavat jalan luonnollisen liikkeen ja tuntuman.

He huomasivat, että yksi terveyden tukipilareista on terveet jalat…

Feelmax perustettiin 1993, ja tavoite oli (ja on vieläkin ) tarjota erilaisia jalan mukavuutta ja terveyttä parantavia tuotteita. Ensimmäiset tuotteet olivat varvassukat. V. 2005 eräs huipputason lumilautailija (tyytyväinen varvassukkien käyttäjä) otti yhteyttä ja kysyi kenkiä, jotka simuloisivat paljain jaloin kävelyä. Hän tarvitsi niitä tasapainonsa kehittämiseen. Idea Maaninkajärven jalanjäljistä heräsi uudelleen eloon.

feelmax_hiekka

Ensimmäiset Feelmax paljasjalkakengät valmistettin 2006. Niissä oli vallankumoukselliset, vain 1mm paksut Kevlarilla vahvistetut pohjat. Vaikka kuluttajat olivat tyytyväsiä (huolimatta siitä, että ensimmäisissä pohjissa oli kestävyysongelma), kenkiä myyvät kauppiaat olivat vastahakoisia ottamaan ne valikoimiinsa – olivathan he vuosikausia myyneet aivan toista ajattelua kantavaimennetuista ja kaarituetuista kengistä, jotka olivat ainoita tuotteita markkinoilla.

Onneksi kuluttajien viesti on päässyt voitolle. Lukuisat yliopistoissa tehdyt tutkimukset eivät ole pystyneet osoittamaan tieteellistä näyttöä siitä, että esimerkiksi kantapään iskunvaimennuksesta on todellakin hyötyä. Mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisillä on aivan luonnostaan “sisäänrakennettu” iskunvaimennus (me kutsumme sitä NIS = “Natural Impact System”). USAssa urheilutoimittaja Christopher McDougall julkaisi bestsellerin “Born to Run” (Syntynyt Juoksemaan) v. 2009, ja se on saanut miljoonat ihmiset ympäri maailmaan löytämään uudestaan asian, joka oli ihmisille luonnollista: olemme syntyneet ilman kenkiä, ja liikuimme 4 miljoonaa vuotta paljain jaloin vain nahkaiset pussit jalkojemme suojina, sitten muutama sata vuotta sitten keksittiin kengät ja …jalkavaivat. Nyt ihmiset ovat uudestaan palaamassa juurilleen ja huomaavat kuinka täydellinen jalkamme mekaniikka oikeastaan on.

Luonnollinen tapa liikkua on palannut!

Feelmaxilla on useita patentteja ja patenttihakemuksia, ja kengät ovat saaneet monia keksintöpalkintoja. Kenkiin on tehty useita parannuksia vuosien varrella, mutta alkuperäinen idea on jäljellä…

V. 2011 Feelmaxiin tuli uusia sijoittajia rahoittamaan kansainvälistä kasvua yrityskaupan myötä.