Feelmax® KIDS: TERVEELLISIMMÄT kengät kasvavalle jalalle!

Jos haluat terveet jalat lapsellesi, jatka lukemista…

Jalkaongelmat ovat todella yleisiä. Suurin osa niistä on saanut alkunsa jo lapsuudessa.

98% lapsista syntyy tervein jaloin, mutta aikuisena meitä vaivaa liikavarpaat, madltunut jalan kaari, yli-tai alipronaatiot, jalan epämuotoisuudet, verenkierto-ongelmat jne. Puhumattakaan nilkka-, polvi-, lantio- ja selkäongelmista, jotka saavat alkunsa jaloista.

Maissa, joissa kuljetaan paljain jaloin, jalkaongelmat ovat äärimmäisen harvinaisia.

Tohtori Lynn Staheli, Ortopedian johtaja Seatlen lastensairaalassa on todennut, että lapset jotka kulkevat paljon paljain jaloin, omaavat terveellisimmät jalat. Hän sanoo:

“Jos verrataan esimerkiksi Kiinan alueita joissa ihmiset eivät käytä kenkiä niihin joissa niitä käytetään, huomataan että paljain jaloin kulkevien jalat ovat joustavammat ja liikkuvammat. Heidän jalkansa ovat vahvemmat, niissä on vähemmän epämuodostumia ja vaivoja kuin maissa joissa kenkiä käytetään.”

Tohtori Staheli sanoo että länsimaissa lasten on käytettävä kenkiä suojautuakseen liialliselta kuumuudelta tai kylmyydeltä, lasisiruilta ja lialta. Hän sanoo, että mitä lähempänä kenkän ominaisuudet ovat paljasjalkaisuutta, sitä parempi. Hän lisää ettei ole tieteellisesti osoitettu että ns. Ortopediset (useasti jäykät jalkaa pakottavat) kengät korjaavat mitään – lähes aina jalan ongelmat korjaatuvat itsestään.

Terveessä jalassa on 26 luuta, joista syntyessä suurin osa on rustoa. Lapsen kasvaessa ne vähitellen luutuvat, ja kehittyvät lopulliseen muotoonsa murrosiän lopulla.

Siksi on äärimmäisen tärkeää huolehtia lasten kehittyvistä jaloista, koska ne ovat erittäin herkkiä puristukselle, ja muotoutuvat helposti väärään muotoisiksi jos kengät ovat väärän muotoiset.

Monet uskovat, että yksi kenkien tärkeimpiä ominaisuuksia on kaarituet. Ne ovat itse asiassa todella huonot, koska jalan kaari on tarkoitettu pysymään ylhäällä jalkojen  lihasten kannattamana. Viime aikoina jalkaterveyden ammattilaiset ovat palaamassa takaisin tähän luonolliseen – ja loogiseen – tapaan.

Parhaimmat kengät ovat sellaiset, jotka antavat jalan toimia luonnollisesti, ilman rajotteita

Lasten kenkä pitäisi olla kevyt, joustava ja muotoiltu kärjestä leveäksi – kuten lapsen jalka on. Siinä ei pitäisi olla mitään kaaritukia tai jäykisteitä. Ja milloin mahdollista, lasten tulisi liikkua paljain jaloin.

Lasten jalka eroaa aikuisten jalasta anatomialta ja muodoltaan : Tämän takia myös kengän pitää olla aivan erilainen.

Palataan takaisin juurillemme… Feelmax® KIDS jalkineilla:

Ihmiset ovat kävelleet paljain jaloin miljoonia vuosia. Jalkoja suojasivat vain eläimen nahasta valmistetut “kengät”. Evoluutio muokkasi jalkamme toimimaan paljain jaloin – ei jäykissä ja painavissa kengissä. Näin on loogista että kenkämme pitäisi muistuttaa nahkamokkasiineja.

Feelmax® käytti yli 3 vuotta kehittäessään lapsille kenkiä, jotka on tehty heidän jalan mukaan. Ne on suunniteltu olemaan terveellisimmät vaihtoehdot kasvavalle jalalle, ja valmistettu lääkäreiden suositusten mukaan.

Feelmax kengät ovat:

  • erittäin, erittäin JOUSTAVIA – ne antavat jalan lihasten ja jänteiden toimia, kuten ne on ihmisen evoluution mukaan tarkoitettu toimimaan. Kenkien käyttö vahvistaa näitä lihaksia luonnollisella tavalla, jokapäiväisessä käytössä, ilman että pitäisi tehdä mitään erityisä jalkaharjotteita.
  • MUOTOILTU lasten jalan mukaan: leveät varpaiden kohdalta, ja ilman kärkikäyntiä.
  • erittäin KEVYET – ne eivät muuta lasten biomekaanista liikettä.

  • ei JÄYKISTEITÄ eikä TUKIA – lasten jalkaa ei saa jäykistää “kipsillä” jotka estävät jalan luonnollisen toiminnan ja liikkeen.
  • HELPOT PUKEA PÄÄLLE ja OTTAA POIS

  • mahdollisimman HENGITTÄVÄT – mukavuuden ja hien muodostumisen vähentämiseksi. Lasten jalat hikoilevat erittäin paljon.

Feelmax® KIDS: TERVEELLISIMMÄT kengät kasvavalle jalalle!