Usein kysyttyä: Kengät

Feelmaxeissa on markkinoiden ohuin ulkopohja, mallista riippuen paksuus (tai paremmin “ohuus”) on 1,3 -2,5 mm. Feelmax on erikoistunut vain todellisiin paljasjalkakenkiin. Lähes kaikki kilpailijoiden minimalistikengät ovat vain hieman ohennettuja versioita yrityksen normaaleista kengistä. Feelmaxin ohuimman ulkopohjan valmistaa meille yksinoikeudella kuuluisa saksalainen autorengasvalmistaja Continental®.
Ultraohuen pohjan ansiosta kengät ovat myös erittäin kevyitä – tietääksemme markkinoiden kevyimmät. Jotkut mallit painavat vain 90 grammaa, ollen 3-5 kertaa kevyempiä kuin “normaalit” lenkkitossut.

Tavoitteena Feelmaxin suunnittelussa on myös kengän maksimijoustavuus (ne voi helposti pistää “rullalle”, tämän takia kengät ovat erittäin mukavat. Ne mahtuvat myös pieneen tilaan, vaikka taskuun, ja ovat oivalliset sen takia tauko- tai matkustusjalkineena.

Kenkien sisäpohjallisen voi poistaa, jos etsii puhdasta paljasjalkatuntumaa…

Käytämme erikoista vulkanisoitua luonnonkumipohjaa, kumiseoksessa on etsitty parhainta mahdollista kulutuskestävyyttä ja pitoa. Jos käyttäjän askellus ei ole virheellinen, kestää pohjamme saman verran kuin normaalijuoksukenkä, n. 1000 km. Jotkut asiakkaamme ovat juosseet uudella pohjalla yli 4000 km. On selvää, ettei 1 mm:n paksuinen voi kestää samaa kuin paksu 15mm kumijärkäle, mutta ohuen pohjan hyöty on moninkertainen perinteiseen paksuun pohjaan verrattuna.
Kyllä. Mutta pitää muistaa kengissä ei ole lämmöneristystä pohjassa. Ohut pohja vilkastaa erityisesti jalan pienten lihasten verenkiertoa, ja liikkeessä jalat pysyvät lämpiminä. Jotkut asiakkaamme ovat lisänneet lämpöpohjalliset kenkiin kylmimpinä vuodenaikoina.
Feelmaxit on suunniteltu erityisen leveäksi varpaiden kohdalta. Tämä ei ulkonäöllisesti ole parhaimman näköinen, mutta jalat rakastavat sitä! Kapeat kengät ovat pääsyy moniin jalkaongelmiin, kuten vaivaisenluihin ja vasaravarpaisiin.
Ei erityisesti. On hyvä jättää n. 1 cm. käyntivaraa varpaiden kärkeen. Kenkämme rakenne on hyvin joustava, ja ne muotoutuvat normaalikenkiä paremmin erilaisten jalkojen muotoon. Tarkistakaa oikea kengän koko taulukosta.

Valitse koko isomman jalan mukaan. Feelmaxit ovat joustavia, ja yksinkertaisesti kiristämällä toinen tiukemmalle kokoero ei normaalisti haittaa. Jos jalkojen kokoero on todella suuri, ainoa vaihtoehto on ostaa kaksi kenkäparia.
Kyllä. Feelmaxin paljasjalkakonsepti on ehdottomasti paras ratkaisu kasvavalle jalalle Monet aikuisiän jalkaongelmat ovat aiheutuneet jo lapsuudessa – väärien kenkien takia. On erittäin tärkeää, että lapset käyttävät oikeanlaisia, mahdollisimman joustavia kenkiä. Jos vanhemmat haluavat varmistaa jalan optimaalisen kehityksen, paljasjalkakengät ovat ainoa oikea valinta.
Siirtyminen pitää tehdä riittävän hitaasti, jotta keho pystyy sopeutumaan uuteen liikkumistyyliin: huomaat käyttäväsi kokonaan uusia lihaksia. Myöskään tietyt nivelsiteet eivät ole saaneet melko varmasti pitkään aikaan vahvistavaa rasitusta. Jos niitä rasitetaan liian nopeasti liian paljon, tulee rasitusvammoja.

Tärkeintä on kuunnella kehon viestejä: jos jossakin tuntuu kipua, lopeta heti liikunta, ja selvitä kivun syy. Jänteet ja nivelsiteet vaativat pidemmän ajan vahvistuakseen kuin lihakset.

Jos olet diabeetikko, tuntoaisti jaloissa saattaa olla heikentynyt, erityinen varovaisuus ja kontrolli on tarpeen.

Aloita kävelemällä 5-10 minuuttia päivässä 2 viikon aikana. Vähitellen aikaa voi lisätä, mutta kuuntele kehoasi. Yritä juosta lyhyehkö lenkki, vähitellen kasvattaen matkaa. Feelmaxit soveltuvat myös kaikenlaiseen vapaa-aikaan, ei vain juoksuun.

Sadat tutkimukset ovat osoittaneet, että liikkuminen paljain jaloin on ihmisille luonnollisin tapa. Vain erittäin harvoissa tapauksissa erityisiä ortopedisiä korjaavia kenkiä tarvitaan. Lisätietoa “tutkimus” osiossa.

Some of the studies can be found here.

Voit, ja pitäisikin käyttää: matala kaari johtuu normaalisti heikoista jalan lihaksista. Paljasjalkakävely tekee ne vahvemmaksi, ja näin kaari paranee. Muista edetä hitaasti vaihtaessasi Feelmaxeihin, jotta rasitusvammoilta vältytään.
Lopeta välittömästi kipua tuottava liikunta, ja etsi syy kipuun. Kipu normaalisti tarkoittaa, että jokin on vialla, varsinkin jos se jatkuu pitkään. Ota yhteys terveydenhuoltoalan ammattilaisiin.
Emme pysty vastaamaan yksilöllisiin/henkilökohtaisiin kysymyksiin, mutta paljasjalkakävely vahvistaa jalkoja. Feelmaxit voivat jopa auttaa pääsemään eroon tukipohjallisista, koska jalka alkaa toimimaan tavalla johon se on kehittynyt ja tarkoitettu. Muista edetä riittävän hiljaa, ja anna kehollesi aikaa tottua toisenlaiseen liikkumisasentoon ja – tapaan.