Skons konstruktion

Den största skillnaden jämfört med andra skor är Feelmax extra tunna botten. Bottnet på endast 1 mm är det tunnaste bottnet i världen vad vi vet.

Nuvarande 3 generationens bottensula är nu specielt utvecklat med tanke på slittålighet och fästet. Bottensulan tillverkas med ensamrätt för Feelmax av den världsbrömda tyska gummitillverkaren Continental®. Fabriken är kanske mest känd för kvalitetsdäck för bilar och fordon. Feelmax bottensula är helt vattentät. Bottnet är tillverkat av ett specialvulkaniserad gummiblandning. Ingen annan tillverkare i världen av skor, använder detta gummimaterial i sin bottensula.

Shoe construction

Feelmax är specialiserat i endast barfota – och minimalistiska skor. Detta är bl a en av orsakerna varför skon är extra bred vid tårna, bara för att få maximal bekvämlighet. När du står barfota, titta på foten och du märker att foten är bredast vid tårna. Skon kanske inte är estetiskt den vackraste, men dina fötter kommer att älska dom.

Vår målsättning är att göra dom lättaste och mest elastiska skorna i världen. Andra viktiga krieterier för skorna är att dom skall ventileras effektivt, dom skall ha en naturlig form, tillverkade av hållbara och högkvalitets material. Vi gör inga kompromisser vad gäller kvaliten och vi är stolta över den kompetens av handarbete som görs vid tillverkningen av skorna.