Feelmax® tåstrumpor: Fötterna svettas mindre, färre blåsor och mer sällan skavsår.

En normal strumpa håller tårna ihoptryckta mot varandra, och det är inte naturligt. Feelmax tåstrumpor håller alla tår isär, precis som det var tänkt från början av evolutionen. På lång sikt förhindrar strumporna att foten formas fel (tillsammans med barfotasko).

I fötterna finns ca 250.000 svettkörtlar. Dom kan producera t o m så mycket som en kopp av svett bara på en dag. Specielt mycket svettkörtlar finns mellan tårna. Tåstrumporna eliminerar svettbildning just tack vare att tårna inte har hudkontakt med varandra. Av samma orsak bildas också mindre skavsår eller mindre och färre blåsor på fötterna.

Feelmax har utvecklat olika fibermaterial för olika ändamål. Det finns egna textilmaterial för idrott och sport, för fötter med speciella problem och så finns det egna material med tanke på bekvämlighet.

Användningsområden för tåstrumporna

BasicTåstrumpa av bomull. Många olika färgalternativ, med ränder eller utan.

Coolsport
Teknisk tåstrumpa specielt tillverkad med tanke på sport och idrott. Tillverkad av konstfiber, som är behandlad av Kollodiserad silver. Denna “Textilsilver” behandlingen sänker betydligt bakterie – och svamptillväxten i fötterna.

Silver Health
En extra hälsoinriktad strumpa specielt för ömtålig hud. Tråden innehåller små X – Silver nanopartiklar. Strumporna är en aning vidare, och är specielt bra för bl a diabetiker.

Thermo
Tåstrumpa tillverkad extra för kalla förhållanden. Strumpan innehåller Merinoull och CoolMax fiber. Merinoullen håller foten varm, och CoolMax gör att svetten kommer bort från fotens hud.

Charcoal
Tillverkad specielt för fötter som svettas mycket. Trädkolen i tråden suger upp både lukten och svetten.